< Alla böcker

Tisdagsklubben

Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter makens stroke.

Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bäst före-datum och börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon vara nöjd med det hon faktiskt har?

Tisdagsklubben är en roman om svåra livsval, vänskap och matlagning. Om att det aldrig är för sent. Och om att bli galet, härligt förälskad – oavsett hur gammal man är.
”Det är en enkel och uppriktig vardagsskildring och jag tippar att den kommer att finna många läsare … hon har en nerv i sin penna, så det går inte att stå likgiltig inför hennes historier. Det är människor i dag och NU som hon beskriver … Tisdagsklubben är nyttig, hoppfull läsning. Anna Fredriksson visar på att det går att göra omprövningar och ifrågasätta sina livsval och ändå komma ut på andra sidan. Tisdagsklubben kommer säkert att finnas på många bokklubbars läslista i höst och ge upphov till inspirerande diskussioner.”
Dala-Demokraten

”Återigen har Anna Fredriksson skrivit en varm, läsvänlig och i all sin vardaglighet ändå dramatisk feelgood-roman. Budskapet är tydligt: ta vara på livet och värdesätt dig själv också när ingen annan tycks göra det – och tro aldrig att det är för sent i livet för lite lycka.”
Östgöta Correspondenten

”Anna har sin talang i att ge vardagslivet ett driv som väcker lusten hos alla sina läsare.”
Halmstad 7 dagar

”Tisdagsklubben är en varm och på alla sätt välskriven berättelse.”
BTJ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram